středa 7. března 2012

Po jaké zahradě toužíme?

1. Biozahrada
Tento typ zahrady odráží současné společenské trendy konzumace biopotravin. Je projevem odporu k pesticidům, umělým hnojivům a dalším chemickým přípravkům, snahy vypěstovat si zdravější produkty a zároveň si dopřát při fyzické práci na zahradě trochu pohybu a relaxace na zdravém vzduchu.
Pro inspiraci si můžete přečíst článek První soukromou ukázkovou přírodní zahradu u nás můžete i navštívit. Najdete v něm i řadu fotografií. 

2. Kuchyňská zahrada
Plodící neboli kuchyňská zahrada se umístila na pomyslné první příčce. Ne tedy jenom zahrada jako vizitka toho, co si mohu dovolit, čím chci ohromit souseda a hosty, ale zahrada, díky níž každý ví, co a jak jsem si vypěstoval. Jedním z důvodů oblíbenosti této zahrady je rozumná rozvaha, že rodina ušetří za nákupy a má k dispozici vlastní čerstvou zeleninu a ovoce.

3. Pohodová zahrada
Pohodová je pro nás prostě taková zahrada, ve které se cítíme dobře. Tento typ zahrady je snem všech velmi zaměstnaných lidí. Je totiž projevem touhy zbavit se návratem k přírodě stresu, smysluplně si dobít baterky nedaleko od svého domu a najít v zeleni optimismus a dobrou náladu.

...kráceno

Žádné komentáře:

Okomentovat